Exercitarea dreptului de retragere


- Consumatorul va notifica truse-machiaj.ro cu privire la decizia de retragere din contract prin transmiterea unui e-mail catre info@truse-machiaj.ro in care va fi specificat numarul comenzii, cat si produsul(le) ce vor fi returnate;

- In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii de expediere cu privire la solicitarea inaintata.

- Decizia de acceptare / respingere a notificarii de retur va fi luata dupa receptia produsului in depozit;

- Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala.


Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare
Costuri suportate de catre cumparator:

- Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

- Costuri de retur, transport curier, pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 30 zile de la receptia produsului.

 

Rambursarea sumelor


- Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

- Conform art. 24 punctele 2 si 3 , ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, se va prelungi termenul in mod corespunzator. Returnarea produselor si returnarea contravalorii acestora.

Daca sunteti nemultumit(a) de produsul primit, truse-machiaj.ro va permite sa il returnati in termen de 30 zile lucratoare de la data primirii produsului, cu respectarea conditiilor de retur.


Cadrul legal


Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.


Exceptiile


Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.;
- Produse aduse pe comenzi speciale;
- Produse de ingrijire personala sau accesorii de infrumusetare;
- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.


Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.
#OFERTE #PROMOȚII #SURPRIZE ❤️
Abonează-te pentru a primi cele mai noi oferte